Sari la conținut

Expertiza MLPAT edificare

expertiza mlpat

Expertiza tehnica pentru obtinere Certificat de Edificare Primarie

Expertiza MLPAT pentru obtinerea Certificatului de Edificare de la Primarie se realizeaza de catre un expert tehnic autorizat MDRAP, pentru categoriile de lucrari A1 si A2,  avand la baza masuratorile Cadastrale respectiv Planul de Amplasament, Delimitare, Releveele interioare si detalii despre constructie, anul construirii, amplasament, materiale folosite, regim de inaltime, plansee, configuratia in plan etc.

Certificat de edificare intrare in legalitate Casa

De multe ori din necunostinta de cauza sau lipsa de resurse s-au edificat locuinte fara autorizatie de construire ori daca a existat nu s-a mers pana la capat pentru obtinerea tuturor documentelor legale; pentru intrarea in legalitae

Cand este necesara Expertiza Tehnica MLPAT

Expertiza MLPAT pentru banca

Expertiza tehnica MLPAT banca necesara in momentul in care se fac modificari structurale care nu corespund documentatie tehnice cadastrale atasate la dosarul de credit; acest lucru este constatat de catre evaluatorul bancii care evalueaza bunul imobil.

Cand mai este necesara Expertiza Tehnica MLPAT

  •  Constructie edificata fara Autorizatie de Construire
  •  Nerespectarea proiectului Autorizatie de Construire
  •  Lipsa Proces Verbal de receptie la terminarea lucrarilor
  •  Consolidare locuinta
  •  Recompartimentare casa

Ce cuprinde Expertiza tehnica

Expertiza tehnica va  cuprinde in primul rand scopul efectuarii acesteia respectiv, detalii privitoare la imobil, functiune, regimul de intaltime si amplasament.

Obiectul expertizei tehnice este stabilirea starii tehnice si a nivelului de asigurare structurala a constructiei la data realizarii expertizei. In cazul in care se constata afectarea structurii de rezistenta se vor stabili masurile de interventie pentru punerea in siguranta a cladirii respectiv precizarea nivelului de asigurare structurala dupa aplicarea acestora.

Datele vizuale si documentele tehnice de care s-a dispus pentru efectuarea expertizei si detalii despre vizita in situ prin care s-au identificat caracteristicile generale ale ansamblului structural, istoricul si comportarea in timp a cladirii, comportarea in exploatare si la actiunea cutremurelor si eventualele modificari aduse in timp cladirii.

Daca se dispune realizarea de teste pe materialele de construire se vor preciza caracteristicile fizico-mecanice ale materialelor componente(zidarie, mortar, beton, otel, lemn etc) prin incercari de laborator pe betoane si arma tura si pe baza buletinelor de analiza si informatiilor din literatura de specialitate din perioada respectiva.

Prin expertiza se analizeaza si indica masurile de interventie de trebuie avute in vedere pentru asigurarea unei protectii antiseismice optime, impuse de normativele in vigoare cu privire la riscurile sociale si seismice.

Cat costa expertiza MLPAT pentru casa, locuinta

Costul unei expertize tehnice difera in functie de natura edificarii, de materialele utilizate, regimul de inaltime, functiune si complexitatea lucrarii(daca este necesara testarea materialelor constructive in laborator); Pentru a afla exact costul lucrarii dvs. ne puteti contacta la numarul de telefon de mai jos sau email precizand detalii despre constructia edificata de dvs.

Contact Expertiza MLPAT
Email: contact@expertizemlpat.ro
Telefon: 0757557627